Om Randers Bryghus

Randers Bryghus blev etableret i 2007 ud fra et ønske om at der igen skulle fremstilles lokalt kvalitetsøl i Randers, under mottoet ”Randers har fået sin egen øl, igen”. Bryghuset blev bygget op som et fuldt udstyret og meget fleksibelt produktionsbryggeri, med en lav brygvolumen og fokus på det gode håndværk. De første øl blev lanceret i 2008, i begyndelsen med fokus på velkendte øltyper som pilsner, classic osv. samt en relancering af den ikoniske Buur Øl, som er et Randers-fænomen med en lang og velkendt historie helt tilbage til 1417. Senere fulgte de mere specielle og kraftfulde øl som f.eks. Midnight Oil, den opnåede en fornem placering i kampen om Årets Danske Ølnyhed i 2009. Sortimentet er naturligvis løbende vedligeholdt og gennem årene har vi markedsført over 100 forskellige øl.

Siden starten har bryghuset udviklet sig. Brygvolumen er øget fra 1000 til 2000 liter, med fortsat mulighed for ”halve bryg”. Den samlede kapacitet er over årene udvidet fra ca. 1000 HL til 3.500 HL i dag. I dag betragtes vi som et af Nordens mest fleksible håndværksbryggerier i vores størrelse.

Idealerne er uændrede: autentisk, ufiltreret, upasteuriseret og håndværksbrygget øl. Fremstillet med den kvalitet, kant og sjæl, som kun fås på et ægte mikrobryggeri uden brug af automatik. Vi brygger med de bedste råvarer og kvaliteten har vores konstante opmærksomhed. Opskrifterne finjusteres løbende og der kræses for alle detaljerne, lige fra råvaresammensætning over mæskning og kogning til gæring lagring og tapning. Vores store tankkapacitet tillader også god tid til at øllet kan udvikle sig naturligt

Udover at vi brygger og udvikler vores eget sortiment ser vi det som en af vores fornemste arbejdsområder at virke som det produktionsbryggeri, vores installation er som skabt til. En stor del af vores produktion er derfor afsat som lønproduktion for andre bryggerier – både andre fysiske bryghuse og fantombryggerier. Her kommer den store grad af fleksibilitet virkelig til sin ret. Læs mere om Kontraktbryg her.

Her på siden kan du både læse om alle øllene og bestille levering af både vores egne øl og udvalgte øl fra nogle af de andre bryggerier, som brygger sit øl hos os.

Velbekomme!