Brygmesterens øl siden 2007


Siden 2007 har Randers Bryghus brygget prisvindende kvalitetsøl. Egne opskrifter, de allerbedste råvarer og dedikation til det gode øl er fundamentet i Bryghusets arbejde. Brygkapaciteten i Randers Bryghus er omkring 1000 liter, og der brygges uden brug af automatik. Der er arbejdet intenst med at frembringe kvalitetsøl, som både kan slukke tørst og rumme store smagsoplevelser. For at opnå den største krop og fylde, og dermed nydelse, er øllet ufiltreret og upasteuriseret. Skænkes øllet med forsigtig hånd og respekt for håndværket undgår man eventuelle rester fra gæringen.

Brygprocessen


Brygning kan inddeles i tre trin: Mæsking, urtseperation og urtkogning

Mæskeprocessen starter med at knækket malt og eventuelt korn bliver blandet med vand i vores mæskekar. I karet varmer vi mæsken op til forskellige temperaturer for at lade de naturlige enzymer i malten nedbryde stivelsen til forskellige sukkerarter. Herefter separeres masken i sikaret fra urten. Urten hældes tilbage mæskekaret, nu urtkedel, for herefter at blive kogt og tilsat humle. Når urten har kogt med humle, bliver humlen siet fra. Urten bliver hurtigt nedkølet til ca 20 grader og brygprocessen er afsluttet. Denne del af ølbrygning tager mellem 6-8 timer fra start til slut.

Gæringen kan indeles i to trin: Gæring og lagring

Umiddelbart efter urten er nedkølet og sat på en gæringstank tilsætter vi gær. Alt efter øltype og gæring kontrollerer vi temperaturen i tanken. Efter 5-10 dage er gæringen mere eller mindre færdig, og øllet kommer på lagertank, hvor det modner i en periode (2 til flere uger) før det bliver tappet på flaske. Under gæringsprocessen bliver der udviklet kulsyre i øllet. Efter endt lagring er øllet klar til tapning. Da vi ikke filtrerer vores øl kan der forekomme lidt uklarheder i øllet fra gæringen.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!